De zorg

Wij bespreken de zorg met u en uw naasten en u beslist zelf hoe de zorg er uit moet zien. Voorop staat  het respect voor de wensen en verlangens van u ten aanzien van kwaliteit van leven en sterven. Alle zorg is gericht op comfort. Daar waarin wij kunnen ondersteunen, staan we voor u klaar, ons team bestaat uit:

Zorgvrijwilligers

Hun liefdevolle zorg en 'er zijn voor de gast' is van onschatbare waarde. Door hen ontstaat er een sfeer van huiselijkheid, rust, veiligheid en warmte die zo kenmerkend is voor ons hospice. Onze zorgvrijwilligers richten zich allereerst op dat wat nodig is voor u en uw naasten. Zij ondersteunen bij de lichamelijke verzorging en bij het eten en drinken. Zij bieden een luisterend oor. Ook lezen ze voor, luisteren ze samen met u naar muziek of maken ze met u een wandeling. Daarnaast zijn de zorgvrijwilligers er voor familie en naasten en bieden ze troost wanneer dat nodig is.

Zorgteam

De professionele verpleegkundige zorg wordt gegeven door een vast team van thuiszorgorganisatie Carintreggeland. Voor de ochtend- en avondzorg is er een medewerker van het zorgteam in huis net zoals in de thuissituatie, en zij zijn 's middags op afroep bereikbaar. Gedurende de nacht is er van 23.00 tot 07.30 uur altijd een medewerker van het zorgteam in huis.

Coördinatoren:

De operationele leiding is in handen van twee coördinatoren, zij zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken waarin de coördinatie van de zorg rondom u een centrale plek inneemt.